Alumni Auditorium Renovation

Reimagining a Central Campus Space

The Vagelos College of Physicians and Surgeons Building and the William Black Building have shed their fortress-like exterior facades, congested entry conditions, outdated lobbies and connecting public spaces, and suboptimal interior spaces behind the lobbies. By erecting a welcoming glass façade and reconfiguring the interior spaces, we created an open, collaborative, and supportive physical environment for staff, students, and visitors to gather, share ideas, and innovate.

Fact Sheet

Project Location: 630-650 W. 168th St., New York, NY 10032

Client: CUIMC Central Administration

Project Program: New building façade and lobby aim to provide a modern, welcoming appearance to one of the most prominent areas of the CUIMC campus.

Project Area

  • Auditorium Façade and Lobby: 3,000 square feet
  • Auditorium: 6,464 square feet

Special Features and Highlights

  • New glass façade
  • New lobby, lighting, and interior finishes
  • New HVAC infrastructure
  • New ADA lift from lobby to auditorium
  • New auditorium seating with table arms
  • New auditorium audiovisual system

Architect: MdeAS Architects

Construction Manager: Shawmut Design and Construction

MEP Engineer: WSP Group

Structural Engineer: Leslie E. Robertson Associates, RLLP

LEED Consultant: Vidaris, Inc.

Completed: September 2018

Questions?

Please contact Lysander Chan, project manager, at lysanderchan@columbia.edu.